tirsdag, september 23, 2008

 

Nye utfordringar

Byen er i ferd med å byggja bybane. I Kaigaten vert det jobba intenst, men enno er det eit par år til bana skal takast i bruk. I anleggstida er dei utfordring for mange å unngå bilkøane, ikkje minst på veg heimover i ettermiddagsrushet. Fleire og fleire har innsett at det er lurt å sykla. Utfordringa no er å leggja til rette for betre og meir trafikksikre sykkelvegar.

Ei anna stor utfordring som mange er opptekne av er branntomtene i Sandviken. Holet i "tanngarden" som har oppstått etter brannkatastrofen i 4-5 av dei gamle sjøbodene må fyllast. Ikkje med ei talentlaus blokk som på tomta ovanfor, men med noko som samsvarar med dei andre kulturberande bygningane langs sjøen.

Den andre sjøbodbrannen har skapt ekstra utfordringar. Var det farleg asbest i røyken, og har den konsekvensar for naboane? Her står nye bustadblokker tett innpå brannstaden, ettersløkkinga pågår framleis.


Det minnkar på kulturminna langs sjøen. Fleire perler finst enno, men dei er truga av utbyggingspress, krevjande vedlikehald og brannrisiko. Hovudbygningen Maaseskjeret er ei slik perle.

På turen vidare heimover finst det også andre perler. I Eidsvåg er ei gruppe padlarar ute på vågen og kosar seg i ettermiddagsbrisen. Med dette været framover hausten skal det bli fint å sykla heim frå jobben. Utfordringa er om morgonen når det er mørkt, rått og kaldt, og andre morgonfuglar med kortare veg alt er framme på jobben.


Comments: Legg inn en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?